Norsk
Gamereactor
artikler
Old Man's Journey

Glemte Perler: Old Man's Journey

En av ferskingene har gitt seg i kast med en relativt nyglemt perle, en gammel manns nydelige reise. Er du klar for Old Man's Journey?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I artikkelserien «Glemte perler» tar Gamereactor for seg spill som er bra, men som av en eller annen grunn ikke har blitt anmeldt av Gamereactor da det kom ut. Forrige gang leste vi om Anders opplevelser i Ys VIII: Lacrimosa of Dana. Denne gangen er ferskingen Charlotte på plass for å snakke om et helt annet spill, nemlig det sørgmodige Old Man's Journey!

Old Man's Journey

Til deg som har en rutinebasert hverdag, eller kanskje bare tråkker rundt på måfå:Det spiller ingen
rolle hva du driver med, for vi trenger alle å koble av. En av måtene jeg gjør det på er å
lete i butikker etter «småspill», og da spesielt puzzle-eventyr! Old Man's Journey, et lite spill utviklet av Broken Rules og utgitt i mai 2017, er et perfekt eksempel på hvordan man enkelt kan flykte fra en typisk grå hverdag, til en (til tider) solkysset verden. Med sin lunefulle stemning og sitt fengende lydspor drar spillet deg raskt inn i verdenen sin, og gjør deg til en del av en historie om dyrebare øyeblikk, knuste drømmer og endrede planer. Spillet har ingen dialog, men med sin flotte og distinkte animasjonsstil klarer det fint å levere en rørende historie likevel.

Old Man's Journey
Dette er en annonse:

Old Man's Journey er ikke for deg som trenger action. Dette er spillet som får deg i zen-
modus mens du trykker deg opp og ned ulike hindre, som beroliger deg med sitt spekter av vakre farger og sjarmerende design. Det er forholdsvis enkelt å forstå hvordan du skal gå frem, så det er nok grunnen til at utviklerne i Broken Rules har utelatt en tutorial.

Old Man's Journey

Vi møter naturlig nok denne gamle mannen som bor i et rart og krokete hus på enden av en
klippe. Det skal ikke mer til enn et lite, og for oss ukjent, brev før han pakker sekken
og reiser avgårde. Herfra og ut vil du få et innsyn i mannens fortid, som er tydelig preget av blant annet en nydelig kjærlighetshistorie...og noe mer kan jeg ikke si uten å spoile for mye. Samtidig skal du bane vei for at historien skal gå fremover ved at du former landskapet foran deg.

Nå er det bare å fylle på koppen med noe varmt og lene seg tilbake. Her er det ikke noe tidspress eller stressfaktorer, kun herlig musikk og simpel spillmekanikk. Teksturene som brukes til objekter og landskap kan minne litt om akrylmaling og stoff, noe som var en utrolig behagelig kombinasjon. Det fikk meg til å stoppe opp, og bare studere det som var foran meg opptil flere ganger. Dette vil du oppleve at den gamle mannen også gjør. Han stopper opp, og reflekterer over øyeblikkene som har gått forbi og ser på menneskene han passerer. Det gjør at jeg etter hver seksjon av spillet sitter igjen med en litt vemodig følelse. Det går etter hvert opp for meg at dette spillet muligens ikke får en lykkelig slutt...

Dette er en annonse:
Old Man's Journey

Nå har jeg bare testet dette på PC og opplevde til tider små visuelle glitcher og at figuren min
«satt fast», men disse glitchene er forholdsvis enkle å komme seg ut av igjen. Til under hundrelappen får du ca to timer nytelse som kan spilles på både nettbrett, mobil og pc. En helt rettferdig pris å betale for et enkelt lite avbrekk i hverdagen.

HQ

Relaterte tekster



Loading next content