Norsk
Gamereactor
nyheter

Gir opp Mario og Zelda

- Disse spillene har utspilt sin rolle

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nintendo fortalte om sine fremtidsplaner under årets Game Developers Conference, og har i ettertid utdypet enda mer om sine forretningsplaner for 2009 og 2010. I går sjokkerte de mange Nintendo-fans da Nintendos president Saturo Iwata i et intervju med Weazel News fortalte at de mer eller mindre har lagt nye Mario- og Zelda-spill på Wii på is.

- Vi ser på salgstallene våre at Wii-spillere vil ha enkle og oppbyggelige spill. Treningsspill som Wii Fit, eller musikklek i Wii Music. Utviklingskostnadene for disse spillene er bare en brøkdel av det det koster å lage et avansert tredimensjonalt plattformspill som Super Mario Galaxy eller en ny Zelda-tittel, derfor kommer vi til å prioritere å lage flere spill for våre nye spillere fremfor tidkrevende og dyre storspill for en liten gruppe hardcore gamere, sier Iwata til nyhetskanalen.

Iwata utelukker ikke at de populære figurene i Mario og Zelda vil dukke opp i fremtidige spill, men da som gjestekarakterer.

- Vi har sett at vi kan putte Mario inn i hvilket som helst middelmådig spill og få det til å selge som hakka møkk, derfor kommer vi til å inkludere både Mario og Link i mange kommende spill. Blant annet jobber vi med et eget Wii Fit-spill for overvektige barn der de får trene med Mario, og et helt nytt spill med Link kalt Zelda Zoo der man skal stelle med hundevalper på en dyreklinikk drevet av Link og Zelda, forklarer Iwata.

Gir opp Mario og Zelda


Loading next content